autor: Barbora Smudková
Praha – Studenti Univerzity Karlovy se pod záštitou IPSC UK opět postavili k plotnám. Tři lekce vedené Mgr. Dagmar Svěrákovou z Vyšší odborné a střední zdravotnické školy 5. května byly určeny úplným kuchařským začátečníkům i studentům, kterým by se nové zdravé recepty, jejichž příprava nespotřebuje mnoho času ani peněz, mohly nejen ve studentském životě hodit.
Studenti se sešli 14. října, 25. listopadu a 9. prosince, několikačlenné skupiny připravily v kuchyních Zdravotnické školy 5. května celkem patnáct různých pokrmů. Vedoucí kurzu při sestavování jídelníčků kladla důraz na používání zeleniny i méně známých potravin, inspiraci často čerpala z asijské kuchyně.
Kromě samotného vaření a závěrečných společných večeří si účastníci kurzu také připomněli zásady správného stravování v úvodních přednáškách.
238 Comments