© 2015 Barbora Smudková & Barbora Synečková

Studentské kurzy vaření (smu)

autor: Barbora Smudková

Praha – Studenti Univerzity Karlovy se pod záštitou IPSC UK opět postavili k plotnám. Tři lekce vedené Mgr. Dagmar Svěrákovou z Vyšší odborné a střední zdravotnické školy 5. května  byly určeny úplným kuchařským začátečníkům i studentům, kterým by se nové zdravé recepty, jejichž příprava nespotřebuje mnoho času ani peněz, mohly nejen ve studentském životě hodit.

Studenti se sešli 14. října, 25. listopadu a 9. prosince, několikačlenné skupiny připravily v kuchyních Zdravotnické školy 5. května celkem patnáct různých pokrmů. Vedoucí kurzu při sestavování jídelníčků kladla důraz na používání zeleniny i méně známých potravin, inspiraci často čerpala z asijské kuchyně.

Kromě samotného vaření a závěrečných společných večeří si účastníci kurzu také připomněli zásady správného stravování v úvodních přednáškách.

 

238 Comments